Să cerem lui Dumnezeu conducători pentru Moldova

Zinaida GreceaniiMulți ați spus că nu înțelegeți ce se întâmplă în Moldova. Nici eu, și nici majoritatea oamenilor care locuiesc aici nu înțeleg ce se întâmplă. Iată un motiv în plus pentru a cere de la Dumnezeu îndurarea Sa și schimbarea care vine de la El.

Conform Constituției Republicii Moldova, cetățenii aleg Parlamentul, iar acesta alege Președintele R.M. Dacă alegerea Președintelui eșuează de două ori, Parlamentul se dizolvă și se organizează alegeri parlamentare anticipate (încă o dată), pentru a ajunge la o componență parlamentară care să poată alege Președintele.

La controversatele alegeri parlamentare din data de 05 aprilie 2008, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova în urma unor falsificări masive, a totalizat 60 de mandate pentru Parlament, din cele 101. Restul de mandate (51) au fost încredințate prin vot partidelor din opoziție: Alianța „Moldova Noastră”, Partidul Liberal și Partidul Liberal Democrat.

Deși sunt majoritari în Parlament, comuniștii mai au nevoie de încă un vot pentru alegerea candidatului lor pentru funcția de Președinte, doamna Zinaida Greceianîi (vedeți poza). La scrutinul din 20 mai, comuniștii au eșuat alegerea Președintelui, deoarece opoziția a părăsit sala, în semn de protest față de fraudarea alegerilor parlamentare. Prin urmare acel vot „de aur” nu a apărut și runda a doua a alegerilor a fost anunțată pe data de 28 mai, dată la care fracțiunea comuniștilor din Parlament a invocat sărbătoarea Înălțării Domnului (sunt foarte „credincioși”), care trebuie sărbătorită într-un spirit de liniște și unitate, motiv pentru care alegerea a fost amânată pentru ziua de 03 iunie 2009.

Dacă nici de data aceasta, comuniștii nu vor totaliza minim 61 voturi, pentru a alege Președintele (și aceasta este de așteptat, deoarece opoziția a declarat presei că nu va participa la vot nici de data aceasta), Parlamentul urmează a fi desființat și se va anunța o altă campanie electorală și alte alegeri parlamentare, la care comuniștii ar putea fi înfrânți sau consolidați.

Eu cred, mă rog și aștept ca Dumnezeu să dea deznodământul Lui. Vă mulțumim că sunteți alături de noi în rugăciune!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: